A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

18 травня- Міжнародний день музеїв

Дата: 18.05.2017 17:06
Кількість переглядів: 801

З року в рік  працівники музеїв усього світу традиційно відзначають професійне свято – Міжнародний день музеїв. Це чудове свято з’явилося в календарі ще в 1977 році, а починаючи з 1978 року, Міжнародний день музеїв став широко святкуватися більше ніж у 150 країнах світу.

  По всій Україні в цей день музеї відкривають свої двері для всіх бажаючих. Відвідування виставкових залів і нових експонатів у День музеїв є безкоштовними. Тому до цього свята причетні не тільки  працівники музею, але і любителі нових цікавих виставок і просто зацікавлені перехожі.

  Цього року Міжнародний день музеїв співпав з Всесвітнім днем вишиванки. Тож працівники Коропського регіонального історико-археологічного музею вирішили сумістити ці два свята і організували день відкритих дверей з представленням святкової програми «Дивовижний світ творчості».

   На свято завітали  селищний голова Віктор Журавель,  начальник відділу культури і туризму селищної ради Людмила Самойловська, в.о.голови Коропської райдержадміністрації Валентина Саволєй , голова районної ради Михайло Мазуренко, представники громадськості.

  До уваги глядачів були  представлені три виставки: вишивка  хрестиком молодої майстрині Олени Шевченко, оновлена виставка живописних картин, добре знанного на Коропщині і далеко за її межами Анатолія Книра, а також портрети, виконані простим олівцем талановитої студентки Чернігівського педагогічного університету ім.Т.Г.Шевченка Вікторії Коток.

 Олена Шевченко розповіла про своє захоплення  вишивкою, зазначивши, що з вишиванкою пов’язана багатовікова історія українського народу, адже люди завжди ставилися до вишиванок як до святині. Вони передавалися з покоління в покоління, з роду в рід, береглися, як реліквії… І які б складні часи не переживали, але любов до традиційної вишивки в українців ніколи не згасала. За допомогою нитки та голки українські майстри створювали і створюють унікальні зразки впізнаваного в усьмк світі українського вбрання.

   Музичний супровід свята  здійснював Максим Сломінський.

   Огляд виставок глядачі мали змогу провести під мелодію, виконану на саксофоні талановитим  музикантом.

  Хочемо зазначити,-  говорить директор музею Олександр Губський, що давно прийнято вважати, що через музеї суспільство висловлює своє ставлення до історико-культурної спадщини, і з цим важко не погодитись. Збираючи і зберігаючи пам’ятки матеріальної і духовної культури, вони ведуть велику науково-освітню та освітньо-виховну роботу.

   Всі відвідувачі були задоволені почутим і побаченим і щиро дякували працівникам музею.

 

 

 

 

За інформацією Коропського  регіонального історико-археологічного музею 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь