A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Дотацію на молодняк великої рогатої худоби скоро отримають 94 жителі ОТГ

Дата: 10.09.2018 11:31
Кількість переглядів: 1005

   Про це стало відомо під час сьогоднішньої ранкової наради селищного голови Віктора Журавля із керівниками відділів, служб та комунальних підприємств Коропської селищної ради.

   Як інформувала в.о. начальника відділу економіки, муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту Валентина Корольова, нещодавно закінчилася робота з прийняття й опрацювання документації на отримання дотації на молодняк.

  Державна дотація надається за утримання ідентифікованого та зареєстрованого в установленому порядку молодняку великої рогатої худоби до 13-тимісячного віку, який народився в господарствах фізичних осіб у поточному році.

  Скористалися можливістю отримати державну фінансову підтримку за збереження молодняку ВРХ 94 господарі із населених пунктів громади. Загальна сума дотації, яку вони отримають – 120 тисяч 600 гривень. Наразі документи перебувають на опрацюванні в Чернігові, кошти мають надійти людям орієнтовно за місяць-півтора.

  При цьому дотація за одну голову становить від 300 гривень (за період утримання молодняку віком від 1 до 5 місяців) до 1,5 тисячі гривень (хто дотримав теля від 9 до 13 місяців).

  Про новини галузі культури повідомила начальник відділу культури і туризму Коропської селищної ради Людмила Самойловська. Не так давно районний будинок культури став комунальним закладом селищної ради, за конкурсом був призначений його директор, також у майбутньому конкурси очікують на режисера та художнього керівника.

  Нещодавно було утворено новий дует Коропського будинку культури під назвою «ВІ-кенд» (Ірина Коротич та Валерій Фока), який пройшов відбір на міжнародний фестиваль. Також солістка Ірина Коротич проходить відбір на сольний виступ у Чернігові.

  − Це неодмінно дасть авторитет для громади, − переконана Людмила Самойловська.

  Також вона анонсувала проведення нових оригінальних шоу-програм, які неодмінно сподобаються глядачам.

  У подальшій роботі БК буде акцентувати зусилля на співпраці зі спонсорами та інвесторами, аби провести необхідне оснащення закладу (це, наприклад, встановлення пральної машини для костюмів, як того передбачають Державні будівельні норми тощо).

  Обговорили під час наради також і перспективи проекту «Співочий парк» − це щотижневі виступи в середмісті Коропа аматорів того чи іншого будинку культури, які полюбилися місцевій публіці.

 Ідея «Співочого парку» має бути перенесена на старостинські округи, вважає селищний голова. Тому у профільному відділі передбачать таку можливість. Але вже на наступне літо.

   Загалом про стан справ у підвідомчих галузях прозвітував кожен із присутніх на нараді.

  Також була з’ясована готовність служб і відділів до пленарного засідання чергової сесії, що відбудеться завтра.

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю
виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь