A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

У кожному селі – із «родзинкою»

Дата: 10.07.2018 12:26
Кількість переглядів: 920

Фото без описуУ переддень і на свято Івана Купала Карильське, Риботин і Билка гучно відзначили Дні села.

Риботин: виставка фото від 50-х і до сьогодення

   Такого святкування, як минулої суботи, у Риботині, а це кажуть самі місцеві жителі, не бачили давно. Востаннє День села тут відзначали десятиліття тому. А цьогоріч  уже призабуту традицію відновили. Свято видалося пречудове!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

   А розпочали святкування зранку. Місце проведення заходу (свято вирувало в центрі села біля будинку культури) ретельно підготували до цієї довгоочікуваної події. Нещодавно навіть і сцену спорудили та електрику підвели. Заради спільної справи постаралися толокою місцеві жителі, а спонсором було товариство «Бахмач-Агро».

Фото без опису

    Увагу до себе привертала виставка вишитих рушників і ретро-світлин. На чисельних фотокартках, на яких увіковічнені ще 1956 року і до самого сьогодення риботяни відшукували і впізнавали себе й рідних, згадували, ностальгували… Зібрали експонати й організували з них таку теплу виставку працівники місцевої бібліотеки.

Фото без опису

   Щиро привітали риботян із їхнім святом староста Володимир Капиця, Коропський селищний голова Віктор Журавель, депутат обласної ради Микола Мисник.

Фото без опису

Фото без опису

    Далі настав час подарунків і нагород. Їх вручили цьогорічним ювілярам, парам, які святкують річниці весілля, найстаршій жительці села Уляні Василівні Синіговець, яка того дня зустріла 94-річчя, і родині наймолодшого Нікіти Шевченка, який з’явився на світ наприкінці червня.

Фото без опису

   А тим часом на шкільному стадіоні вирували спортивні баталії: на футбольному полі змагалися за першість різного віку любителі поганяти м’яча. А таких у Риботині чимало. Зібралося аж три команди  з цікавими і колоритними назвами, згідно місцевих «мікрорайонів»: «Подол»(чемпіони) «Хутір-Болото» (срібні призери) і «Центр-Пісок» (володарі «бронзи»). Залежно від зайнятого місця команди отримали грошові призи: 500, 400 і 300 гривень.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

    Хто у футбол не грає, але сили має – пробували залізти на спеціального призового стовпа і здобути головний «трофей» – 400 гривень. Була і лотерея, суперприз якої – кріль-велетень – дістався гості із Вишеньок.

Фото без опису

    Досхочу насолодилися всі охочі і концертною програмою. Гарний настрій створили глядачам місцеві співачки з гурту «Норд-Леді», інші творчі жителі села, гурт «Вишенька» (із Вишеньок), аматори  Атюшівського БК.

Фото без опису

Фото без опису

   Спонсорами веселого і щедрого риботинського дійства виступили ТОВ «Бахмач-Агро», ТОВ «Черешеньки», Володимир Куніцин, відділ культури і туризму селищної ради. Тривало святкування  мало не до 5-ї ранку.

Карильське: у спортивно-патріотичному дусі

    Давню традицію святкування Дня села саме на Івана Купала має Карильське. До речі, це те село, де вперше почали святкувати Купало на Коропщині. Тож і цьогоріч за доброю традицією місцевий люд зібрався біля приміщення будинку культури. Тут, як завжди, всіх привітала зі святом староста Наталія Хоменко.

   Традиційно звідусіль з’їжджаються на День села до Карильського  гості.

   От і цьогоріч святкування не оминули депутат обласної ради Володимир Селянський, депутат районної ради Василь Перепадя, помічник-консультант народного депутата А.Євлахова Катерина Четверик. Завітали вони зі щирими вітаннями та подарунками. Катерина Василівна нагородила переможців конкурсу унікальних виробів на піску – купал, депутати вручили подарунки багатодітним родинам.

Фото без опису

Фото без опису

   Однак цьогорічне святкування Дня села пройшло в інакшому, ніж зазвичай, руслі. Якщо раніше тут влаштовували театральне дійство із Водяником та русалками, то цьогоріч  вирішили організувати конкурсно-ігрову програму.  В «Козацьких забавах», а так назвали ігри, взяли участь дві команди місцевої молоді − «Екстрім» і «Патріоти». Вони й канат перетягували, і у мішках стрибали, і лимонад на швидкість випивали. А перемогу здобула команда «Екстрім».

  Свято продовжили виступи місцевих артистів Юлії Суббот і Вадима Халецького, а також маленьких і доросліших танцюристів.

Фото без опису

    Не обійшлося і без традиційного купальського вогнища. А далі для карильчан аж до 3-ї ночі співав естрадний колектив із Бахмача – улюбленці місцевої публіки.

     Окрім згаданих вище гостей спонсором свята виступило товариство «Черешеньки». Допомогу також надали і місцеві підприємці у сфері торгівлі.

Билка: за перемогу в квесті причіп дров

   Святкування Дня села тут розпочалося зрання  6 липня – ігри і конкурси для малечі тривали до обіду, а після денної перерви до будинку культури зійшлися і дорослі.

Фото без опису

  Староста Іван Пупій і заступник селищного голови Василь Кравченко привітали жителів Билки зі святом. Музичні вітання односельцям подарували аматори будинку культури. До них доєднався і співочий гість із Конотопа.

   Чимало теплих слів поздоровлень лунали на адресу тих жителів Билки, які мають префікс «най»: найстаршої 92-річної жительки Ганни Іванівни Клименко і наймолодшого Владислава Бровка, якому всього 2 місяці. Їм, а також багатодітним сім’ям, прийомній родині, відмінниці навчання Софії Сухаренко вручили подарунки.

Фото без опису

   Призи також отримали найспритніші і найсильніші, які брали участь у різних конкурсах. До речі, організатори змусили добряче постаратися охочих забрати головний подарунок. Під час квесту оббігали вони мало не півсела, виконуючи різні завдання. Але ж і приз щедрий – причіп дров.

   Святкування пройшло у дусі Купальського вечора, із запалюванням вогнища і стрибками через нього, із тематичними піснями та інсценізаціями.

Фото без опису

   А тривало гуляння аж до 4 ранку. Допомогли провести свято спонсори: ТОВ «Черешеньки», «ПП «Червоненські аграрні інвестиції», керівник СЛП «Агролісгосп» Віктор Мальцев.

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю

Фото Л. Власко, Л. Борисенко, О.Пупія.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь