A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Депутати зробили податкову знижку для підприємців-платників другої групи

Дата: 04.07.2018 12:54
Кількість переглядів: 655

    Фото без описуВід попереднього пленарного засідання пройшло всього два тижні – і у понеділок, 2 липня, депутатів знову зібрала разом необхідність ухвалення невідкладних рішень.

    Пленарне засідання двадцять четвертої сесії сьомого скликання розпочали вже традиційно із вітань колегам, які у міжсесійний період святкували дні народження. Іменинників, а це депутат Петро Тягнирядно і староста Рижківського старостинського округу Микола Єременко, привітали оплесками.

   Далі перейшли до розгляду питань порядку денного. Голосування відбувалося за участі 15 депутатів із 26 обраних до селищної ради. На сесію були запрошені члени виконавчого комітету й працівники виконавчого апарату селищної ради, старости, представник Коропського відділення Менської об’єднаної податкової інспекції Володимир Євтушенко. Пленарне засідання провів селищний голова Віктор Журавель.

Фото без опису

Вставновлено ставки податків на наступний рік

   Перш за все селищні обранці розглянули блок серйозних «податкових» питань. А саме − були встановлені місцеві податки і збори на наступний рік для ОТГ: на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; транспортний податок; земельний податок; єдиний податок і туристичний збір. Усі рішення із цих питань уже розміщені на офіційному сайті селищної ради, чинності вони наберуть від 1 січня 2019 року. Їхні проекти пройшли процедуру регуляторних актів – у місячний термін до розгляду були розміщені на сайті селищної ради. Також у районній газеті було надруковане оголошення щодо їхнього розміщення.

    На сесії одноголосно підтримали встановлення транспортного податку на 2019 рік – 25 000 гривень за кожен легковий автомобіль, з року випуску яких минуло не більше 5-ти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня  податкового (звітного) року. Швидко затвердили також і ставки земельного податку із пільгами для фізичних та юридичних осіб.

   Затвердили і так званий туристичний податок, який для нашої території незначний. Ставку туристичного збору залишили на рівні поточного року – 1% від вартості проживання.

   А ось розгляд питання про встановлення ставки єдиного податку викликав тривалі обговорення. Спочатку у проекті рішення передбачили, зокрема, такі ставки податків: для першої групи платників (фізичні особи-підприємці, які не використовують працю найманих осіб і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 300 000 гривень)  − 10% від прожиткового мінімуму; для другої групи (ФОП, які мають не більше 10 найманих працівників і чиї доходи на рік не перевищують 1,5 мільйони) – 20%  мінімальної заробітної плати.

   Після місячного обговорення, розглянувши колективного листа від підприємців, враховуючи рекомендації постійної комісії селищної ради з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку і врахувавши пропозиції депутатів, у підсумку рішення було прийняте зі «знижкою» для платників другої групи − 18%  від мінімальної заробітної плати замість запропонованих у проекті рішення 20%.

   На сесії у виступах депутатів Владислава Яцечка, Андрія Куліша і Ольги Чернявської прозвучали слова щодо збереження атмосфери взаємопідтримки і співпраці  між владою і підприємцями.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Будівлю районного будинку культури і його майно прийняли у власність громади

   Наступним після «податкових» був блок майнових питань. Зокрема депутати прийняли у комунальну власність селищної ради нежитлову будівлю (будинок культури) та інше індивідуально визначене майно. Їх у відповідь на клопотання депутатів селищної ради на нещодавній районній сесії погодили безкоштовно передати громаді.

Фото без опису

   Як завжди обширний був «земельний» блок, який налічував понад 70 питань. Із них 10 стосувалися погодження передачі у власність земельних ділянок по 2 гектари (за межами Атюші, Вільного і Рижок). Це ділянки для учасників антитерористичної операції.


Фото без опису

У селах зроблять фаховий аналіз води

    Затвердили на сесії Програму на проведення аналізу питної води в громадських колодязях та артезіанських свердловинах у 2018 році. Кошти для її реалізації, а це 35 тисяч гривень, виділить депутат обласної ради Микола Мисник. Це гроші, надані йому для виконання депутатських повноважень. Для чого потрібна ця програма? Як пояснив селищний голова Віктор Журавель, нині діє загальнодержавна цільова програма «Питна вода України», за якою за новітніми технологіями будуються сучасні водозабірні споруди, станції очищення води, водопровідні та каналізаційні очисні споруди. Але взяти участь у програмі і залучити додаткові кошти можна лише маючи висновки детального аналізу води від наукових установ. Тому такий аналіз буде зроблено в Атюші, Вишеньках, Рождественському, Коропі, Нехаївці і Шабалинові.

Фото без опису

Директорів шкіл призначатимуть за конкурсом

   Це, як повідомив начальник відділу освіти Олег Курбанов, – вимога нового  Закону України «Про освіту», який набув чинності торік восени. Стосуватиметься вона, щоправда, не всіх. На керівників загальноосвітніх навчальних закладів, призначених до часу вступу закону в силу, ця норма не діє, вони працюють безстроково. А от призначення директорів від вересня 2017 має відбуватися за конкурсною процедурою. «Ноу-хау» – із директором укладатимуть контракт.

Фото без опису

   Ще із нового – те, що конкретна людина не зможе бути директором однієї і тієї ж школи понад два терміни. А вперше директор призначається на дворічний термін. Якщо він обіймав посаду директора раніше – то на 6 років.

   У зв’язку із такими змінами сесії прийняли Положення про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти Коропської селищної ради, що належить до комунальної форми власності. 

  Також депутати розглянули депутатський запит депутата по виборчому округу №18 Олександра Шкуратова щодо ремонту дороги в Нехаївці.

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь