A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Зустріли канікули у форматі «відкритий простір»

Дата: 26.05.2018 14:13
Кількість переглядів: 876

   Фото без опису Весело, жваво, плідно та смачно продовжився святковий день Останнього дзвоника для коропської молоді. У рамках проекту  ПУЛЬС «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» до них у гості завітали представники громаської організації «Март» із Чернігова. Знайомство, обмін думками, спільно зварений борщ та запечена картопля – і все це на лоні чарівної природи поблизу Плавучого мосту на березі Карпівки.

   Близько 20 юнаків та дівчат із 7-11 класів відгукнулися відвідати захід на запрошення відділу економіки, муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту.

   − Зустріч має тему «Роль молодіжної ради в Коропській ОТГ», − розповів головний спеціаліст цього відділу Андрій Белан. −  Ми  обговоримо з молоддю різні ідеї, які можна впровадити. Розповімо, яким чином молодь може впливати на рішення селищної ради, як надавати свої пропозиції, бути присутніми на сесіях селищної ради.

   Але спершу відбулося знайомство між учасниками, де кожен розповів про власне бачення розвитку ОТГ і запропонував ідеї для втілення стосовно спорту, дозвілля, благоустрою тощо.

Фото без опису

   У підтримці починань молоді із боку місцевої влади запевнив заступник селищного голови Василь Кравченко, який завітав привітати гостей і поздоровити юних коропчан із початком літніх канікул.

    Далі юнаки та дівчата поділилися на групи і взялися варити борщ та запікати картоплю з салом. Як розповіла представниця громадської організації «Март» Наталія Шляхтур, на прикладі цих страв можна легко показати молоді, що разом можна зробити щось чудове і смачне.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

   − Мета нашого проекту – активізувати молодь, − продовжила вона. − Створити умови, щоб молоде покоління активно брало участь у житті громади, щоб її представники були залучені не тільки до якихось спортивних і розважальних заходів, а і дивилися, як і що робиться в Коропі, ОТГ. Справа в тому, що молодь мислить інакше, ніж старше покоління. І у юнаків та дівчат точно є ідеї з приводу розвитку свого містечка.

Фото без опису

   І в той час, як борщ варився на вогнищі, «кухарі» знову взялися до групової роботи – обговорили можливості створення кіноклубу і простору, де вони могли б збиратися разом. А згодом, смакуючи борщем, висловили побажання знову зібратися разом найближчим часом.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

   Вчорашня зустріч на Карпівці пройшла у рамках проекту IREX (ПУЛЬС) за фінансування USID в Україні.

  Насправді, за таким, здавалося б, розважальним заходом криється дещо більше. Адже молодь вчиться співпрацювати, допомагати, тут народжуються гарні ідеї та визначаються лідери. Тому цей захід – своєрідна підготовка ґрунту до обрання членів молодіжної ради.

Фото без опису

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю виконавчого апарату Коропської селищної ради

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь