A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Із Коропом познайомилися представники ОТГ області

Дата: 24.05.2018 20:00
Кількість переглядів: 1203

    Фото без описуДосить насиченою в плані прийому делегацій видалася для Коропської ОТГ друга половина травня. Так минулої п’ятниці Короп приймав представників Сумського регіонального відділення Асоціації міст України (детальніше про візит за посиланням https://koropska-gromada.gov.ua/news/1526905649/). А сьогодні про досвід роботи ОТГ дізналися з навчальної поїздки делегати громад уже нашої області та представники засобів масової інформації.

   Склад сьогоднішньої чисельної делегації сформували голови місцевих рад, заступники голів, керівники відділів, секретарі, журналісти. Були у складі групи представники і уже створених ОТГ, і тих рад, яких ще очікує об’єднання. Більшість із них були в Коропі вперше, однак про деякі здобутки ОТГ багатьом уже було відомо. Тому представники ОТГ Чернігівщини і відгукнулися на запрошення на відвідини Коропа, аби побачити все на власні очі.

   Цю навчальну поїздку організував Чернігівський відокремлений підрозділ установи «Центр розвитку місцевого самоврядування». Його радник з питань регіонального розвитку Володимир Бойко, зазначив таке:

   − Ваша ОТГ дуже цікава для інших. Бо її можна навіть назвати «просунутою». Але це не означає, що у ній немає ніяких проблем. Просто у вас є багато чого, що виходить краще, ніж у інших, і чому дійсно можна повчитися. Приємно, що тут є бачення і розуміння розвитку об’єднаної територіальної громади, і що тут продовжуються кращі місцеві традиції. Коли ви заїжджаєте в сам Короп, одразу ж бачите ошатне містечко з ошатними вулицями, покошеною травою... Цього нема у багатьох... Тому для мене Короп – це своєрідна оаза, зразок і орієнтир не серед тих громад, які знаходяться десь далеко, в Польщі, чи далі, а серед громад Поліського регіону.

   Знайомство із Коропською ОТГ розпочалось однак не в Коропі – ще в Оболонні, дорогою з обласного центру, гості зустрілися і поспілкувалися зі старостою Володимиром Гавриленком, відвідали загін місцевої пожежної команди.

   Детальну інформацію про те, як працює громада, про фінансування, втілені проекти та заходи соціально-економічного розвитку члени делегації отримали під час засідання у приміщенні селищної ради. Тут же відбулося і знайомство із керівниками усіх відділів.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

   Далі гості ознайомилися із роботою дитячого садка «Дзвіночок», Центру дитячої та юнацької творчості, Коропської школи, територіального центру соціального обслуговування. Не оминули увагою і відділ – центр надання адміністративних послуг та комунальне підприємство «Благоустрій». Про роботу кожного з цих закладів, підприємств чи відділів гостям детально розповіли їхні керівники.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

      Цікавим завершенням візиту до Коропа стала екскурсія в меморіальному музеї М.І.Кибальчича.

Фото без опису

      Чи стала корисною поїздка для членів делегації?

    Є сподівання, що так. Наприклад, у цьому нас переконала Зоя Чугай, спеціаліст економічного розвитку та інвестицій Михайло-Коцюбинської ОТГ (Чернігівського району), створеної у той же час, що і Коропська:

   − Оскільки наші громади  − ровесниці, то дуже хотілося побачити і порівняти, що зробили ви тут, і що зробили ми. А також хотілося зрозуміти, до чого нам прагнути, бо хоч ми і багато чого зробили, але ще не досить. Завтра про все побачене буду доповідати голові. Дякую йому дуже, що він мене відрядив у цю поїздку. Обов’язково розповім про ваш досвід виступів колективів сільських будинків культури – проект «Співочий парк». Адже у нас також дуже багато талантів, про які ніхто не знає. Загалом же враження від Коропа дуже-дуже позитивні.

Фото без опису

   …Ще кілька років тому, до створення ОТГ, і представники Коропщини відвідували у складі подібних делегацій інші громади. Дивилися, вчилися, занотовували. Пройшов час, і тепер уже Коропська ОТГ приймає гостей та ділиться власним досвідом та напрацюваннями. Тому є сподівання, що шлях її розвитку обрано правильно, її проблеми вирішаться і невдовзі нові здобутки громади будуть помітними як для делегацій, які відвідуватимуть наш край, так і для кожного жителя громади.

Фото без опису

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь