A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Маршрут успіху Суми-Короп

Дата: 21.05.2018 15:27
Кількість переглядів: 1396

   Фото без описуМинулої п’ятниці Коропську територіальну громаду в рамках Всеукраїнської програми «Маршрути успіху» відвідали представники Сумського регіонального відділення Асоціації міст України. Чим же зацікавила наших східних сусідів саме Коропська ОТГ?

   Як зазначили самі гості – передусім тим, що вона досить велика, створена довкола районного центру і порівняно молода. Ці фактори  і роблять її унікальною серед десятків інших. Саме для того, аби з такими унікальними громадами могли легко ознайомитися представники інших ОТГ та фахівці місцевого самоврядування, і діє програма «Маршрути успіху». Вона полягає у інформаційних візитах до географічних сусідів: наприклад, делегація із Чернігівщини відвідує Сумщину і навпаки, так само сумчани їдуть до Полтавщини чи Харківщини тощо.

   Подивитися, як же організована робота великої Коропської громади, приїздили голови новостворених ОТГ  Сумщини, очільники місцевих рад, які перебувають за крок до об’єднання, або тільки розмірковують про це, викладачі Сумського аграрного університету та слухачі магістерського курсу «Регіональний менеджмент» із підготовки посадовців місцевого самоврядування для об'єднаних територіальних громад. У складі делегації були також заступник Путивльського міського голови та радник міського голови  Сум.

  Фото без опису

Гостей із Сумщини на Коропській землі привітав заступник селищного голови Василь Кравченко. Від начальника фінансового управління Наталії Басанець та начальника управління персоналом Лариси Ващенко вони змогли дізнатися про структуру, штати та формування бюджету і фінансові можливості громади. А в.о. начальника відділу економіки, муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджементу Валентина Корольова розповіла делегації про участь у розвиткових проектах та їхню реалізацію на території селища.

Фото без опису

   У ході розмови члени делегації отримали відповіді на всі питання, що їх цікавили.

  День для гостей виявився досить насиченим і сповненим приємних несподіванок та цікавих знайомств. Із задоволенням вони відвідали фермерське господарство органічного виробництва «Золотий Пармен», залюбки познайомилися і поспілкувались із його засновником та керівником Миколою Мисником та продегустували органічний сік.

Фото без опису

   А знайомство сумчан із керівником КП «Благоустрій» Сергієм Мурашком, можливо, принесе і певну співпрацю. Вражені його завзятістю та багатством ідей, проектами, які вдалося втілити за короткий термін, гості активно обмінювалися із Сергієм Леонідовичем особистими контактами.

Фото без опису

Фото без опису

   Чимало позитивних вражень подарував візит до дитячого садка «Дзвіночок», де також було багато цікавого та креативного для найменших жителів громади. Оглянувши кабінети психолога та логопеда, спортивний зал і народознавчу кімнату гості відмітили серйозний та глибокий підхід до справи виховання дітей завідуючої Алли Трейтяк.

Фото без опису

Фото без опису

   Естафета приємних вражень продовжилася у Центрі дитячої та юнацької творчості, де вихованці зустріли делегацію короваєм та піснями. Залишаючи заклад після невеликої екскурсії, гості подякували керівнику Олені Куніциній і за подаруночки кожному члену делегації, виготовлені гуртківцями, і за справжню відданість роботі.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

   Змістовними і результативними були візити  до Коропської школи, цікаву екскурсію якою провів директор Іван Головешко, та до територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), з роботою якого сумчан ознайомив керівник Олександр Лаврик. Роботу двох стаціонарних відділень для самотніх громадян у Нехаївці та Шабалинові сумчанам продемонстрували за допомогою спеціально відзнятого фільму.

Фото без опису

Фото без опису

   Завершили знайомство з Коропом гості у нещодавно створеному відділі – центр надання адміністративних послуг, про роботу і послуги якого розповіла адміністратор Ірина Кисла.

Фото без опису

Фото без опису

   Перед від’їздом додому гості поділилися своїми враженнями. Загалом вони зазначили, що бачать нашу громаду згуртованою, із хорошим підбором кадрів, і орієнтованою на власні ресурси. Є робота, є непогані показники, однак, на думку сумчан, стратегія розвитку – це те, чого все-таки бракує нашій ОТГ і від формування якої вона обов’язково виграє.

    Візит відбувся в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.

   Такі заходи, безумовно, є  корисними не тільки для тієї сторони, яка відвідує і цим збагачується певним досвідом, і для тієї, яка приймає. Тому що нерідко на місці, вдаючись у негатив і звертаючи увагу лише на недоліки, позитивні напрацювання і досягнення можна випадково залишити на задньому плані, а то і зовсім не помітити. Інакше поглянути на реальність допомагають візити нових людей, їхні позитивні відгуки та непідробні враження.

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь