A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Сторіччя Товариства Червоного Хреста: флешмоб, майстер-клас із надання медичної допомоги і лотерея для дітей

Дата: 18.04.2018 16:55
Кількість переглядів: 848

Фото без описуДень 18 квітня вважається датою початку діяльності в Україні організації, яка вже 100 років працює на принципах милосердя і гуманізму задля підтримки й допомоги нужденним. Ювілей Товариства відсвяткували сьогодні на подвір’ї Коропської школи. На захід завітали учні коропської школи, представники установ та організацій і громадськість.

Про історію заснування та діяльності найпотужнішої в країні гуманітарної організації  розповів присутнім шестикласник Роман Запорожець.

 

 

 

Фото без опису

У квітні 1918 року в Києві відбувся І З'їзд Товариства Червоного Хреста України. Трохи згодом воно організувало тисячі безкоштовних їдалень для бідних, надало мільйони продовольчих пайків. У роки Другої Світової Червоний Хрест підготував і відправив на фронт понад 100 тисяч медичних сестер, санінструкторів та сандружинниць, став ініціатором безоплатного донорства.

Нині Товариство є надійним помічником держави в гуманітарній сфері, організацією, куди люди можуть звернутися за підтримкою у найважчі часи.

Із 2013 року воно працює в особливому режимі – діють загони швидкого реагування для надання допомоги постраждалим під час громадянського неспокою, зосереджена увагу на допомозі постраждалим і переміщеним із зони збройного конфлікту особам.

Фото без опису

Під час розповіді про все це учні п’ятих класів взяли участь у флешмобі й перед шкільним ґанком з’явився слоган «Сто років милосердя».

Фото без опису

Ще один флеш-моб – енергійно-танцювальний – представили дев’ятикласники.

Фото без опису

Учні школи підготували для присутніх і художні номери.

Фото без опису

Фото без опису

Перевірити ерудицію запропонувала дітям учитель основ здоров’я Надія Супик, яка провела тематичну вікторину. Нагадала про те, як надати першу медичну допомогу потерпілому  шкільна медсестра Катерина Павлюк, продемонструвавши майстер-клас.

Фото без опису

Також на заході поіменно згадали і подякували коропчанам-донорам крові.

Із вітальним словом виступила Таісія Онопка, голова відокремленого підрозділу обласної організації Товариства Червоного Хреста.

Фото без опису

Також вона провела для дітей безпрограшну лотерею, призи для якої надав директор реабілітаційного центру в Будищі Володимир Сокол.

Фото без опису

Фото без опису

Всіх привітала помічник-консультант народного депутата А. Євлахова Катерина Четверик. На свято вона завітала із кольоровими кульками, наповненими гелієм. Їх роздали дітлахам, і вони, побажавши щастя і миру Україні, випустили кульки у весняну блакить.

Фото без опису

Фото без опису

На завершення голова відокремленого підрозділу Товариства Таїсія Онопка подякувала всім, хто доклав зусиль до організації свята. Зокрема – директору Коропської школи Івану Головешку, колективу закладу та учням, райдержадміністрації, начальникам відділу культури і туризму РДА Сергію Семенову, відділу культури і туризму селищної ради Людмилі Самойловській, музикантам духового оркестру та його керівнику Борису Литвиненку, директору РБК Наталії Кузьменко та колективу за озвучення заходу.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь