A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Старостам розповіли про патронатне виховання і закликали реагувати на найменші проблеми у сім’ях із дітьми

Дата: 13.04.2018 18:23
Кількість переглядів: 1133

Фото без описуСемінар із, на жаль, актуальної теми насильства в сім’ї та захисту прав дітей відбувся сьогодні в Коропі. Такий захід для старост сіл об’єднаної громади провела служба у справах дітей селищної ради спільно з відділом сім'ї, дітей, молоді та спорту.

Розпочинаючи семінар, заступник селищного голови Василь Кравченко наголосив на тому, що старости – це та ланка, яка має можливість першою співпрацювати із неблагополучними сім’ями, а також обов’язок − першою реагувати на тривожні ситуації в них.

Про соціальний захист дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах розповіла Наталія Величко – начальник відділу - служби у справах дітей селищної ради.

Фото без опису

Вона закликала старост за виявлення навіть найменшого негативізму щодо дітей у родинах одразу ж повідомляти їхню службу. За два місяці з часу створення служби у справах дітей при селищній раді двоє її працівників разом із представниками відділу сім'ї, дітей, молоді та спорту здійснили вже 15 виїздів у села громади. Вони обстежили 25 сімей, де виховуються 53 дітей.

Однак для того, аби служба мала всі підстави проводити перевірки у родинах, що викликають занепокоєння, старостам рекомендували створювати спеціальну комісію, вирушати з нею в «проблемну» сім’ю і документувати недоліки спеціальним актом.

Фото без опису

 У разі ж з’ясування обставин, які загрожують життю та здоров’ю дітей, діяти потрібно негайно – інформувати службу у справах дітей, чи поліцію за номером «102».

Також старостам акцентували увагу на активізації співпраці із учителями, які щоденно спілкуються із дітьми і одразу ж помічають найменші негативні зміни  в їхніх родинних мікрокліматах.

Фото без опису

Про патронатне виховання як порівняно нову форму сімейного влаштування дитини розповіла начальник відділу сім'ї, дітей, молоді та спорту Оксана Нестеренко. Це вихід, коли дитина за певних причин потрапляє в складну життєву ситуацію, і до того часу, поки ця ситуація не стабілізується, тимчасово перебуває на вихованні в патронатній родині.

 Із семінару старости дізналися про переваги такої форми виховання для самої дитини, вимоги до тих, хто хоче стати патронатними батьками, про підтримку їх із боку держави.

Фото без опису

На завершення заходу психолог Тетяна Єрмак провела тренінг на тему взаємодії із постраждалими від насильства.

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь