A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

В старостинських округах завершилися загальні збори громадян

Дата: 28.03.2018 10:21
Кількість переглядів: 728

Фото без описуУ вівторок, 27 березня, заступник селищного голови з питань  житлово-комунального господарства, будівництва, архітектури та містобудування Олег Мельоха прийняв участь у загальних зборах жителів Вільненського старостинського округу, які завершували «хіт-парад» сходів сіл об’єднаної територіальної громади.

Перед початком звіту за минулий рік староста Лариса Москальова подякувала всім присутнім односельцям, які займають активну життєву позицію та небайдуже відносяться до розвитку свого старостинського округу.

Велика увага приділялася благоустрою території. Толокою упорядковували кладовища, випилювали на їх території дерева, проведено обваловування сміттєзвалища та окультурення території Вільненського сільського клубу. Також в клубі зроблено побілку та підводку фундаменту. Пофарбували та реконструювали дитячий майданчик, вікна та паркан адміністративного приміщення старостинського округу, впорядковано пам’ятник загиблим воїнам, біля ФАПу почистили громадський колодязь. Регулярно відбувалося косіння узбіч та чагарників, чистка доріг від снігу.

Фото без опису

Слова вдячності висловила Лариса Василівна інвесторам, які допомагають і фінансово, і транспортом у вирішенні соціально-економічних питань Вільненського старостинського округу. А от щодо організації толоки для покращення санітарного стану від старости почули невдоволення, оскільки дуже мало збирається активістів, прізвища яких були зачитані на загальних зборах.

Постійно на контролі вуличне освітлення. І в планах на 2018 рік продовження освітлення та доосвітлення вулиць старостинського округу. Також серед знакових справ староста озвучила ремонт сільського клубу у с. Вільне, чистка штучної водойми та громадських колодязів, завершення випилку дерев на кладовищі, виготовлення проектно-кошторисної документації на оформлення громадського пасовища, побудова дитячого майданчика, ремонт даху в приміщенні ФАПу (за сприяння депутата обласної ради Володимира Селянського вже закуплено шифер), ямковий ремонт дороги по провулку Дружби, грейдерування та підсипка грунтових доріг.

Учасники зібрання дякували старості Ларисі Москальовій за роботу, за підтримку односельців і словом, і ділом, що завжди турбується про розвиток старостинського округу.

Фото без опису

За ентузіазм, професіоналізм та активність подякував Ларисі Василівні й заступник селищного голови Олег Мельоха. Олег Віталійович надав вичерпні відповіді, які підіймали громадяни в ході загальних зборів. Зокрема запевнив, що сільський клуб буде ремонтуватися, роботи по вуличному освітленню відновляться як тільки зійде сніг, а для усунення напиляних на кладовищі гілок  задіють деревоподрібнюючу машину, яку отримали в минулому році для комунального підприємства «Благоустрій» за кошти державної субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаної територіальної громади.

Задовільною визнали громадяни стан пожежної безпеки, роботу сільських магазинів, ФАПу, сільських клубів та бібліотеки, пересувного поштового відділення, про роботу яких розглядали на загальних зборах.

Проінформувала староста про використання внесків до цільових фондів у 2017 році. Назбирали 4260 грн. – по 30 грн. із 186 господарств сплатили 142. Стовідсотковою виявилася плата з власників коней – 15 грн., а от 30 грн. за трактора виявили бажання заплатити лише 34%. В цьому році кошти самооподаткування одноголосно вирішили залучати на ремонтні роботи при перекритті даху у місцевому ФАПі. Дещо посперечавшись, але затвердили на 2018 рік наступні внески: 50 грн. з господарства, таку ж суму платять власники великих тракторів, 30 грн. – у кого мотоблок, за саморобну техніку та коня – 15 грн.

Фото без опису

Про стан правопорядку на території Вільненського старостинського округу проінформував старший дільничний офіцер поліції Руслан Овсієнко.

 

 

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю виконавчого апарату Коропської селищної ради
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь