A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Дебютний звіт старости жителі схвалили одноголосно

Дата: 25.03.2018 14:44
Кількість переглядів: 2121

Фото без описуУ суботу, 24 березня, за соціально-економічний розвиток Риботинського старостинського округу у 2017 році вперше звітував на загальних зборах громадян староста Володимир Капиця, оскільки на даній посаді лише з 30 травня минулого року.

Участь у сході села прийняли Коропський селищний голова Віктор Журавель, депутат обласної ради Микола Мисник, депутат селищної ради Микола Яцечко, засоби масової інформації.

Однією з переваг села Риботин є географічне розташування поблизу центру об’єднаної територіальної громади селища Короп, де працює більшість населення. Недаремно населений пункт ще називають «маленькою провінцією», тому староста Володимир Олександрович одразу взявся за благоустрій території. Проводилися роботи по упорядкуванню централізованого сміттєзвалища та ліквідації несанкціонованих, виставлено контейнери для сміття по території та в зонах відпочинку, розчистили кладовище. Розпочато упорядкування центру села: спиляно старі дерева, створено клумби біля приміщення старостинського округу, до 25-річчя навчального закладу спільно з учнями та педагогічним колективом висаджено понад 160 декоративних дерев та кущів, за адмінбудівлею посаджено фруктовий сад.

Постійно на контролі належний стан вуличного освітлення. Відремонтовано громадський колодязь, збудовано приміщення для зберігання дров та інвентарю старостинського округу, в адмінприміщенні проведено косметичний ремонт, замінено вікно та систему опалення. Для підсипки грунтових доріг заготовлено асфальтно-бетонну суміш, а за кошти державної субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаної територіальної громади проведено капітальний ремонт дороги по вулиці Чернігівська (586 м).

- Дороги комунальної власності за останні двадцять п’ять років не ремонтувалися в жодному населеному пункті. Це дуже добре, що ми у складі об’єднаної територіальної громади, оскільки про капітальний ремонт можливо було тільки мріяти, - наголосив староста Володимир Капиця.

Фото без опису

Володимир Олександрович щиро подякував за підтримку Коропському селищному голові, керівникам фермерських господарств, інвесторам, приватним підприємцям, які завжди йдуть на зустріч та сприяють у покращенні соціально-економічного розвитку населеного пункту.

На 2018 рік у планах керманича старостинського округу продовження окультурення села, створення парку дозвілля за будинком культури, побудова дитячого майданчика, грейдерування та підсипка грунтових доріг, ремонт громадських колодязів в декоративному стилі, продовження освітлення вулиць та провулків, заміна вікон та дверей в Риботинському навчально-виховному комплексі «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад».

Фото без опису

Активно обговорювали учасники зборів відновлення святкування дня села та потребу у ремонті більярдного столу в будинку культури. Фінансову підтримку в даному напрямку пообіцяв надати генеральний директор ТОВ «Бахмач Агро» Анатолій Заєць.

- Староста на своєму місці. Мені приємно співпрацювати з такою ініціативною та цілеспрямованою людиною, - зазначив Анатолій Миколайович.

Фото без опису

«Ложкою дьогтю» для Риботина є збір коштів до цільових фондів. З наявних 257 жилих господарств внески у сумі 30 грн. сплатили лише 45. Одноголосно вирішили проводити активну роботу серед населення щодо доцільності самооподаткування, створили комісію по використанню коштів та на 2018 рік затвердили збір по 60 грн., а власники тракторів відпрацьовують один день на розвиток по благоустрою території.

Про стан правопорядку в Риботинському старостинському окрузі проінформував дільничний офіцер поліції Руслан Овсієнко.

Фото без опису

У своєму виступі очільник громади Віктор Журавель на запитання громадян, які підіймалися в ході загальних зборів, надав вичерпні відповіді. Віктор Іванович подякував старості за роботу, ініціативність та наполегливість, жителям за підтримку та активність, повідомив присутніх щодо досягнень об’єднаної територіальної громади у 2017 році, торкнувся болючих питань щодо реформ медицини та поштових відділень, проінформував про доцільність у створенні сільськогосподарських кооперативів.

Фото без опису

- Приємно, що ваш староста так переживає за рідне село. Дуже радий такої співпраці. Як би не було нам важко, але спільними зусиллями й надалі покращуватимемо соціально-економічний розвиток нашої громади, - наголосив Віктор Іванович.

Фото без опису

Про депутатську діяльність повідомив депутат обласної ради Микола Мисник. Зокрема Микола Ілліч зазначив, що в цьому році кошти в сумі 35 тис. грн. будуть спрямовані на проведення аналізу питної води в населених пунктах ОТГ.

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь