A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

«Під лежачий камінь вода не тече»

Дата: 22.03.2018 18:51
Кількість переглядів: 902

Саме так говорив сьогодні староста Олександр Хілько під час звітування за роботу у минулому році перед жителями Будищенського старостинського округу на загальних зборах громадян, участь у яких прийняв Коропський селищний голова Віктор Журавель.

Ще й року не пройшло, як Олександра Володимировича обрали старостою округу, а результат діяльності говорить сам за себе. За ініціативи старости відкрито маршрут приватного перевізника до селища Короп, впорядковано місце відпочинку, толокою висадили саджанці липи, зариблювали ставки малькою білого амура та товстолоба.  Постійно в належному стані підтримується благоустрій кладовищ, освітлення вулиць, санітарний стан старостинського округу, огороджено 200 м території в центрі села. Відремонтовано дах та закуплено музичну апаратуру в будинок культури, розпочато ремонтні роботи гідроспоруди, в адміністративному приміщенні старостинського округу та будинку культури замінено систему опалення, для робіт по благоустрою придбали мотокосу та бензопилу, проводився ямковий ремонт доріг.  За кошти інвесторів завершується оформлення документації на громадське пасовище.

Активну участь у всіх культурно-масових заходах не лише Коропського краю, а й сусідніх районів, приймає художній колектив Будищенського будинку культури. Недарма аматорів з мальовничого села називають «відкриттям 2017-го року».

На досягнутому зупинятися не збираються. На 2018 рік у планах старости проведення  поточного ремонту будинку культури та адмінбудівлі старостинського округу, завершити ремонтні роботи гідроспоруди, капітальний ремонт приміщення навчального закладу для використання на майбутнє в цілях «зеленого туризму», ремонт громадських колодязів та вузлів вуличного освітлення, продовження зариблення ставка та встановлення огорожі, грейдерування грунтових  доріг та капітальний ремонт дороги по вулиці Кудрата Суюнова.

Староста Олександр Хілько подякував голові селищної ради Віктору Журавлю,  приватним підприємцям, керівникам підприємств та організацій, інвесторам, жителям села та всім не байдужим, хто завжди готовий «підставити плече опори» для підтримки та здійснення задуманого для розвитку старостинського округу.

На належному рівні у Будищі й стан правопорядку, про що повідомив дільничний інспектор поліції Руслан Овсієнко.

Щодо коштів до цільових фондів, то вся зібрана сума за минулий рік у розмірі 2535 грн перейшла на рік теперішній. Але жителі внесли пропозицію навіть збільшити цього річ внески до самооподаткування по благоустрою. Тепер з господарства повинні сплатити не 15, а 30 грн. Випас корів (10 грн), коней (15 грн) та утримання пожежного автомобіля (30 грн) – залишили на рівні минулого року.

- З таким ініціативним та потенціальним старостою та активною підтримкою жителів приємно працювати. В єдності - ми сила, разом будемо покращувати на підвищувати соціально-економічний розвиток громади, - зазначив під час свого виступу селищний голова Віктор Журавель.

Також очільник громади торкнувся майбутніх реформ, на поставлені запитання від присутніх надав вичерпні відповіді. Адже турбує жителів подальше функціонування і лікарні, і поштового відділення. Категорично «ні» висловили всі присутні щодо можливого утворення однієї громади на території району. Всі розуміють, що в такому випадку про подальший розвиток інфраструктури території можливо лише мріяти.

Про відчутне покращення після об’єднання наголосив і керівник благодійного фонду «Крапка відліку» Володимир Сокол, який подякував керманичу громади та старості за розвиток Будищенського старостинського округу.

- Дуже приємно, що нашому рідному селу, хоч і маленькому, приділяється стільки уваги, - зазначив Володимир Володимирович.

 

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь