A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Продовжуються співбесіди зі старостами

Дата: 10.01.2018 15:56
Кількість переглядів: 765

Сьогодні, 10 січня, за проведену роботу у 2017 році та стосовно проблемних питань розвитку територій на 2018 рік на черговій співбесіді звітували старости Риботинського, Вишеньківського, Карильського та Краснопільського старостинських округів Коропської громади.

  На першому місці у старости Риботинського старостинського округу Володимира Капиці – окультурення села. Недарма Риботин вважають провінцією Коропа, отже все повинно цьому відповідати. Одразу взялися за ліквідацію штучно створених сміттєзвалищ, упорядкування місць відпочинку – завезено пісок до пляжної зони, встановлено контейнери для сміття. Постійно на контролі підтримка в належному стані кладовища.

  В центрі села за будинком культури розчищено місце для майбутнього парку, вже висаджено понад 160 різноманітних декоративних саджанців спільно з учнями школи.

  Тісно співпрацює Володимир Олександрович з орендарями земель Риботинського старостинського округу, спонсорська допомога від яких спрямовується на соціальні потреби території.

  У 2017 році проведено підсипку грунтових доріг комунальної власності, ремонт фасаду та косметичний ремонт адмінприміщення, замінено систему опалення та встановлено санвузол. За кошти державної субвенції на розвиток інфраструктури зроблено капітальний ремонт дороги по вулиці Чернігівська.

  Вистачить проблем і на рік теперішній. У планах старости спорудження дитячого майданчика в центрі села, ремонт даху та заміна вікон в адмінбудівлі, ремонт фойє будинку культури та закупівля нової музичної апаратури, облаштування громадських колодязів, побудова накриття для зберігання дров в Риботинському НВК.

  Відчувається рука керівника Вишеньківського старостинського округу Володимира Дяченка, у якого на контролі і благоустрій, і соціальний захист, галузі культури та освіти.

 Постійно відбуваються роботи по упорядкуванню кладовища, сміттєзвалища, очищення доріг від снігу, підсипка та грейдерування грунтових доріг комунальної власності, підтримується в якісному стані освітлення території. Відремонтовано пам’ятники, розпочали ремонт адмінприміщення старостинського округу, регулярно проводиться косметичний ремонт ФАПу, пофарбовано огорожі.

  «Після об’єднання відчуваємо зрушення лише в кращу сторону. Стільки всього вдалося зробити і віримо, що зробленого тільки примножиться», - говорить староста Володимир Дяченко.

  Адже у планах Володимира Івановича заміна вікон та дверей у будинку культури та адмінприміщенні, ремонт даху будинку культури, закупівля нової музичної апаратури та проведення мережі Інтернет до будинку культури, очистка колодязів, ямковий ремонт доріг комунальної власності.

  «Ложкою дьогтю» для Наталії Хоменко – старости Карильського старостинського округу – є старе приміщення будинку культури. За словами начальника відділу культури і туризму селищної ради Людмили Самойловської художній колектив зі своїми обов’язками справляється на відмінно, а місце для проведення концертної програми відсутнє. Голова Коропської селищної ради Віктор Журавель зауважив, що питання буде вирішено позитивно, відповідні роботи будуть проведені, розпочнуть з виготовлення проектно-кошторисної документації на ремонт покрівлі.

 У минулому році в с. Карильське проведено капітальний ремонт пам’ятників, постійно підтримується благоустрій території, грейдерування та підсипка доріг комунальної власності, проведено ремонт навчального закладу, замінено вікна в амбулаторії, за кошти державної субвенції на розвиток інфраструктури зроблено капітальний ремонт проїзної частини по вулиці Вербова.

 На поточні потреби життєдіяльності Краснопільського старостинського округу староста Василь Павлюк спрямовує кошти з самооподаткування, відсоток збору яких цілком високий. Постійно підтримується благоустрій території, проведено ремонт громадських колодязів, відремонтовано місток на в’їзді до населеного пункту. Завдяки співпраці з інвесторами зроблено ремонт дороги до центру села.

  Краснопілля  - село велике за протяжністю, що дещо ускладнює проведенню робіт по підтримці благоустрою. Виходячи з цього, Василь Іванович озвучив прохання у введені закріпленої людини за територією Краснопільського старостинського округу з питань благоустрою.

  Також серед проблем на 2018 рік визначено ремонт доріг комунальної власності, підсипання грунтових доріг, накриття громадських колодязів та очищення пересохлих ставків на території села.

  Наступна співбесіда щодо звіту за роботу у 2017 році та перспективи на рік теперішній відбудеться 11 січня з старостами Билського, Атюшівського, Будищенського та Оболонського старостинських округів.

 

 

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь