A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Старости Коропської ОТГ прийняли присягу

Дата: 30.05.2017 15:39
Кількість переглядів: 837

Фото без опису30 травня відбулася дев’ята сесія Коропської селищної ради, яку злагоджено та організовано провів її голова Віктор Журавель. У роботі засідання взяли участь депутати обласної ради Володимир Селянський та Микола Мисник, голова районної ради Михайло Мазуренко, заступники голови селищної ради Василь Кравченко та Олег Мельоха, члени виконавчого комітету, працівники виконавчого апарату Коропської селищної ради, представники засобів масової інформації.

   Затвердивши часовий регламент сесії та порядок денний, включивши до нього додаткові питання, депутати перейшли до обговорення і прийняття рішень.

Фото без опису

  Традиційно першим розглядалося питання бюджетної сфери, яке представила начальник фінансового управління Коропської селищної ради Наталія Басанець.

Фото без опису

   Заступник селищного голови з питань  житлово-комунального господарства, будівництва, архітектури та містобудування Олег Мельоха представив для затвердження План соціально-економічного розвитку Коропської об’єднаної територіальної громади на 2017 рік. Основною метою Плану є створення умов для повноцінного функціонування об’єднаної громади, зокрема, через зростання добробуту і підвищення якості життя населення, забезпечення позитивних структурних зрушень в економіці, підвищення її конкурентоспроможності як основи для збалансованого зростання стандартів та показників економічного розвитку. Олег Віталійович детально зупинився на переліку проектів, що заплановані до виконання в першу чергу. Окремі пояснення щодо першочерговості їх включення до Плану надав очільник громади Віктор Журавель. Віктор Іванович зазначив, що наявність проектно-кошторисної документації об’єкта було основним важелем при виборі.

Фото без опису

   Щодо встановлення та затвердження місцевих податків і зборів на території  Коропської ОТГ, Положення про старосту та покладання на них відповідних обов’язків заслухали Людмилу Гавриленко – секретаря ради.

Фото без опису

  Обранці Коропської селищної ради проявили одностайність приймаючи ряд рішень стосовно питань комунальної власності громади, про які інформувала начальник відділу комунального майна, житлово-комунального господарства,  архітектури та містобудування селищної ради Тетяна Свердлова.

Фото без опису

    Заслухавши інформацію начальника відділу освіти селищної ради Олега Курбанова щодо вимог та критеріїв до навчального опорного закладу депутати одноголосно затвердили Коропську ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Т.Г. Шевченка опорним навчальним закладом Коропської ОТГ.

Фото без опису

   Без заперечень було прийнято Звернення депутатів Коропської селищної ради щодо недоцільності скасування місцевого акцизу з тютюнових виробів, оскільки даний вид податку є наповнювачем бюджету громади.

Фото без опису

   Активно обговорювалося питання щодо створення територіального центру соціального обслуговування, стовно якого інформувала начальник відділу соціального захисту населення селищної ради Лариса Ларченко.

Фото без опису

 Головний спеціаліст відділу організаційної роботи Людмила Двойнос доповідала по питанню «Про оприлюднення  Правил розміщення зовнішньої реклами на території  Коропської селищної ради в новій редакції».

Фото без опису

  Лариса Ващенко, начальник відділу управління персоналом, проінформувала присутніх щодо припинення повноважень депутатів Коропської селищної ради Олександра Хілька та Володимира Капиці, у зв’язку з обранням них на посади старост відповідних старостинських округів. Відтепер депутатський корпус громади налічує двадцять чотири обранці.

   І ось, нарешті, перейшли до основного – голова селищної виборчої комісії Василь Омелечко оголошує визнання повноважень старост Коропської селищної ради восьмого скликання.

Фото без опису

   Всі урочисто складають присягу, адже відповідно до п.3 ст. 141 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» «Повноваження старости починаються з моменту складення ним присяги відповідно до Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» на пленарному засіданні відповідної сільської, селищної, міської ради, на якому відповідною територіальною виборчою комісією були оголошені рішення щодо його обрання та реєстрації».

Фото без опису

  Голова селищної ради Віктор Журавель привітав новобраних старост, побажав міцного здоров’я, терпіння та наснаги у нелегкій, але важливій праці на благо жителів громади.

Фото без опису

  Не забули й про ветеранів місцевого самоврядування, які тепер на заслуженому відпочинку. Щирі слова вдячності та подарунки пролунали від голови районної ради Михайла Мазуренка та керманича громади Віктора Журавля для Ольги Євтушенко, в минулому Пролетарського сільського голови та т.в.о. Поліського старостинського округу.

Фото без опису

   Перед розглядом блоку земельних питань, стосовно яких інформувала головний спеціаліст земельного відділу селищної ради Лариса Дорошенко, депутати прийняли до уваги пропозиції постійної комісії селищної ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, підприємництва, містобудування, будівництва та сфери послуг, земельних відносин та охорони навколишнього середовища, що озвучив присутнім голова комісії Віктор Мальцев.

Фото без опису

  На сесії виступили голова районної ради Михайло Мазуренко та депутат обласної ради Микола Мисник. Михайло Павлович окреслив майбутнє щодо існування району. Стосовно земельних питань та шляхи їх вирішення почули від Миколи Ілліча.

Фото без опису

   По завершенню пленарного засідання заступник голови селищної ради з питань діяльності виконавчих органів Василь Кравченко провів зустріч старост громади зі спеціалістами виконавчого апарату Коропської селищної ради.

 

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю виконавчого апарату Коропської селищної ради  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь