A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Нові кабінети в ДНЗ «Дзвіночок»

Дата: 31.03.2017 13:25
Кількість переглядів: 942

  Нещодавно в дитячому садочку проводилися ремонтні роботи по облаштуванню логопедичного та психологічного кабінетів, а сьогодні селищний голова Віктор Журавель взяв участь в офіційному відкритті новеньких приміщень.

   У списку запрошених були також голова районної ради Михайло Мазуренко, начальник відділу освіти Олег Курбанов, представники  благодійного фонду «Майбутнє Чернігівщини» Ірина Решетняк та Оксана Глухенька, голова  Чернігівської обласної організації Профспілки працівників освіти Тетяна Матвеєва та голова районної організації Профспілки працівників освіти Микола Свердлов.

   Ознайомила з логопедичним кабінетом  вчитель-логопед  Наталія Коваль. Вона звернула  увагу гостей  на те, що кабінет поділений на робочі зони. 1-а інформативна зона для батьків та  вихователів, на якій розміщені відомості щодо розвитку і корекції мовлення дітей. 2-а зона корекції звуковимови у настінного дзеркала.  3-тя зона виправлення і профілактики порушень усного і писемного мовлення

   З метою профілактики вад мовлення, активізації мовленнєвого розвитку з дітьми усіх вікових груп проводиться артикуляційна та дихальна гімнастика, пальчикові ігри. Ці вправи тривають від 5 до 10 хвилин і малюки їх виконують з великим задоволенням,. Артикуляційна гімнастика  допомагає швидше навчитися вимовляти звуки рідної мови, підготовлює артикуляційний апарат до постановки тих звуків, які самостійно діти засвоїти не можуть, це в подальшому сприятиме чіткій дикції. Також в кабінеті є зона релаксації, методичного та дидактичного супроводу.

  Про роботу практичного психолога з дошкільнятами розповідала Тетяна Чернявська. З огляду на специфіку завдань, кабінет практичного психолога має територіально включати кілька зон зі специфічним призначенням. Зоні ігрової терапії надається особливе значення. Тут має бути  м’яке покриття підлоги, пересувні меблі, які посприяють швидкій зміні ситуації в ігровому сюжеті.

   Простір взаємодії з дітьми забезпечується засобами для предметно-дидактичної, образотворчої, конструктивно-моделюючої, рухово-координаційної, рухово-релаксаційної та імітаційно-ігрової діяльності. В зоні релаксації та зняття психоемоційного напруження є зручні м’які крісла для відпочинку, що сприяє зняттю втоми і відновленню працездатності на сеансах короткочасної релаксації.

  Голова селищної ради Віктор Журавель разом з начальником відділу освіти Коропської селищної ради Олегом Курбановим та голова районної ради Михайло Мазуренко вручили цінні подарунки керівництву закладу з нагоди презентації нових кабінетів.

 

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю виконавчого апарату Коропської селищної ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь