A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Стратегічні цілі розвитку громади у форматі «Світове кафе»

Дата: 13.12.2017 13:13
Кількість переглядів: 865

Фото без опису12 грудня в залі засідань районної ради відбулося тренінгове заняття «Визначення бачення та стратегічних цілей розвитку Коропської об’єднаної територіальної громади», участь у якому взяли керівництво громади та району, старости, працівники виконавчого апарату селищної ради, засоби масової інформації, громадськість.

  Даний захід проходив в рамках проекту „Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні” (ПУЛЬС), що виконується Асоціацією міст України у партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Фото без опису

  Розпочали з приємного. За вагомий особистий внесок у розвиток Коропської ОТГ та з нагоди Дня місцевого самоврядування, Почесною грамотою Чернігівської обласної ради нагороджено Віктора Журавля, Коропського селищного голову.  Керівник виконавчої дирекції чернігівського відділення Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад Ірина Грозенко особисто вручила нагороду Віктору Івановичу, подякувала за співпрацю та побажала нових перемог на поприщі місцевого самоврядування.

Фото без опису

  Про фінансові ресурси для розвитку громади розповів Микола Силенко - консультант з бюджетних питань Офісу реформ при Чернігівському регіональному відділені асоціації міст України.

Фото без опису

  Експерт з питань місцевого економічного розвитку Валерій Кокоть проінформував учасників тренінгу стосовно організації виробництва та інклюзивного розвитку бізнесу в Коропській громаді.

   Після цього перейшли до групової роботи щодо визначення напрямків розвитку сільських територій Коропської громади у форматі «Світове кафе».

Фото без опису

  Це альтернативний формат обговорення питань у групі. Учасники тренінгу розсілися за окремими «столами», як у кафе. В кожній групі одна людина бере на себе роль «господаря столу», а решта – «запрошені гості». «Господарями» в даному заході виступили експерти з Ніжинського державного університету ім. М.В. Гоголя Валентина Смаль, Микола Барановський, Ольга Демченко, Ольга Барановська.

  Кожен «господар» висвітлює свою проблему. Через визначений відрізок часу «гості» переходять за інші «столики», а «господар» залишається на своєму місці і розповідає новоприбулим про те, що обговорювала попередня група, занотовує нові коментарі.

   Таким чином усі «гості кафе» ознайомлюються з ідеями та пропозиціями один одного, кожен може висловитися та дізнатися думку колег.

Фото без опису

  Учасники «Світового кафе» обговорювали можливості організації туристичної діяльності в громаді, місцевих промислів, виробництва органічної продукції та створення сільських кооперативів.

Фото без опису

   По закінченню «господарі» презентували результати обговорення від кожного «столика».

Фото без опису

  Підвели підсумки тренінгу експерт з питань місцевого економічного розвитку Валерій Кокоть та головний спеціаліст відділу економіки, муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту селищної ради Андрій Белан. Валерій Олексійович подякував всім учасникам за плідну співпрацю.

 

 

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь