A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Щасливий фініш «Туристської зустрічі»

Дата: 14.08.2017 12:34
Кількість переглядів: 948

Фото без описуЗгідно програми «Туристська зустріч», 11-13 серпня, у с.Бужанка біля цілющого джерела у мальовничому місці на березі  річки Десна та на її схилах пройшов туристський зліт молоді та юнацтва.

У зльоті приймали участь команди «Екстрім» та «Екстремісти»  Карильського старостинського округу, команда «Лукнів» та «Далекий схід» Лукнівського старостинського округу, «Патріот» Рождественського старостинського округу, «Нащадки козаків» Деснянської сільської ради, збірна команда керівників  туристів-краєзнавців  «Педагоги».

На церемонії відкриття зльоту було присутнє керівництво громади: селищний голова Віктор Журавель, начальник відділу культури і туризму селищної ради Людмила Самойловська, депутат обласної ради Володимир Селянський, депутат районної ради Василь Перепадя,  депутат селищної ради Владислав Яцечко.

Фото без опису

 Керівник громади Віктор Журавель привітав молодь з початком проведення змагань, зазначивши, що на змаганнях  зібралися всі, кому не байдужий здоровий спосіб життя, ті, хто вибирає активний відпочинок, а не залишається вдома біля комп’ютера, любить  спілкування з природою,   має повагу і бережливе ставлення до історико-культурної спадщини Коропщини та природи рідного краю.

Після оголошення правил та додаткових умов змагань всі школярі зосередилися на роботі, адже програма зборів була насичена: ТПТ (техніка пішоходного туризму) «Смуга перешкод», в’язання вузлів, спецзавдання, туристський побут, нічне орієнтування; не менше двох разів, у будь-який час, суддівська бригада мала право здійснювати перевірку таборів, до того ж  за порушення можна було отримати і «на горіхи» - штрафні бали надавалися за порушення природоохоронних вимог, невиконання розпоряджень табору, порушення етичних норм поведінки і т.п.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Коли вперше потрапляєш у яр, де між деревами, колодами, гілками натянуті канати, поряд лежать «системи» – спорядження для здійснення проходження всіх етапів змагань… нічого не розумієш. Але, коли бачиш, як діти чітко орієнтуються у своєму спецзнарядді, злагоджено працюють у командах, як невпинно за всіма встигають слідкувати керівники, судді хронометристи, відмічаючи час виконання завдань, як лунають команди дорослих, спонукаючи дітей на прийняття серйозних рішень для приближення перемоги, як діти викрикують «слова-команди»  підтримки своїм друзям, закріплюючи  карабіни… тільки тоді розумієш, яка титанічна праця і досвід вкладена у навчання, підготовку та проведення такої роботи. 

Не обійшлося і «без поранених»… деякі хлопці намагаючись додавати швидкості, долаючи перешкоди навісної переправи через яр, трохи пошкодили собі ноги, але зовсім не переймалися такими травмами, бо кожну подряпину дуже ретельно обстежувала і лікувала їм  медична сестра Світлана Литвин.  Поряд завжди були комендант табору Володимир Кас’яненко та суддя Оксана Мороз.

Фото без опису

Фото без опису

 

Команди діяли чітко і злагоджено і тому впевнено йшли до перемоги.

І от нарешті всі живі та здорові,  вчора зібралися біля джерела для  вручення  нагород та призів.

1 місце отримала команда «Екстрім», керівник  Сергій Пономарчук, с.Карильське

2 місце команда «Педагоги», керівник  Ярослав  Риженко, збірна керівників команд

3 місце команда «Лукнів», керівник Володимир Сивець, с.Лукнів

Грамотами та призами були нагороджені команди: «Екстремісти», керівник Ірина Коток, с.Карильське, «Нащадки козаків», керівник Микола Березуєв, с.Деснянське, «Далекий схід», керівник Ярослав Риженко, с.Лукнів

«Патріот», керівник Олександр Кульбака, с.Рождественське.

Фото без опису

 

До нагородження з власної ініціативи долучилися:  Володимир Селянський,   Василь Перепадя,   Владислав Яцечко,   за що їм висловлюємо щиру вдячність за проявлену увагу  та небайдужість до розвитку майбутнього покоління Коропщини.

 

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю виконавчого апарату Коропської селищної ради

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь