A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Відкрито ще одну меморіальну дошку борцю за незалежність України

Дата: 24.01.2018 12:18
Кількість переглядів: 1164

23 січня, з нагоди Дня Соборності України, на фасаді Шабалинівського будинку народних традицій та дозвілля відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки Федору Степановичу Дудку -  уродженцю села Шабалинів, державному службовцю часів Української Народної Республіки, журналісту, письменнику, учаснику Української революції 1917-1921 років, борцю за незалежність України у 20-му столітті.

  Спеціально до цього заходу громадська організація «Українська Ініціатива» провела національно-патріотичне переформатування Шабалинівського будинку народних традицій та дозвілля (встановлення Державних символів України).

 

  У заході взяли участь заступник селищного голови Василь Кравченко, начальник відділу культури та туризму Коропської селищної ради Людмила Самойловська, представники районної влади, завідувач сектором музейної роботи та охорони культурної спадщини Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації Людмила Замай, голова правління громадської організації «Українська ініціатива» у м. Київ Юрій Косенко, представник Українського інституту національної пам’яті в Чернігівській області Сергій Бутко, власник осередку зеленого туризму «Соколиний хутір» Микола Черепшколярі Шабалинівської ЗОШ І-ІІІ ст., громадськість.

  У своєму виступі заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Василь Кравченко подякував ініціаторам, організаторам, всім присутнім, хто долучився до відкриття меморіальної дошки борцю за незалежність України Федору Дудку.

  «Пам’ять про наших видатних земляків становить головне багатство нашої душі. Кожна людина неповторна у своїй індивідуальності, кожний залишає свій слід у житті, пам’ять про свої справи, думки, життєві устремління», - наголосив Василь Андрійович.

  Право урочисто зняти полотно з меморіальної дошки Ф.С. Дудку, під супровід гарматного салюту від осередку зеленого туризму «Соколиний хутір», було надане кращим учням Шабалинівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Анні Мацак та Катерині Паскаловій.

  Покладанням квітів учасники заходу вшанували пам’ять борців за незалежність України.

 Далі історично-просвітницька зустріч, яку відкрив староста Шабалинівського старостинського округу Микола Сальнюк, продовжилась у будинку народних традицій та дозвілля, в ході якої представники громадської організації  «Українська Ініціатива» познайомили учасників з життєвим і творчим шляхом Федора Дудка, презентували його репринтні видання «Моя молодість» та «Чорторий».

  А на завершення зібрання відбулася концертна програма патріотичної тематики у виконанні артистів Чернігівської обласної філармонії та аматорів художньої самодіяльності Шабалинівського будинку народних традицій та дозвілля.

 

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь