A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Продовжуються загальні збори громадян Коропської громади

Дата: 05.03.2018 12:06
Кількість переглядів: 734

4 березня відбулися загальні збори жителів Шабалинівського та Нехаївського старостинських округів, участь у яких прийняли очільник громади Віктор Журавель, директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) селищної ради Олександр Лаврик, головний спеціаліст земельного відділу Лариса Дорошенко, депутати селищної ради, засоби масової інформації.

Більше п’ятдесяти жителів с. Шабалинів зібралися у будинку народних традицій та дозвілля для обговорення питань життєдіяльності території. Роботу старости Миколи Сальнюка помітно відразу – дороги по селу почищені від снігу.

Під час звітування Микола Михайлович спочатку окреслив загальну соціально-економічну характеристику округу, на цифрах доповів по витратах за рік минулий.

Постійно підтримується в належному стані вуличне освітлення та благоустрій старостинського округу, толокою прибирають кладовище. Також у році минулому встановлено твердопаливний котел та закуплено мікрофони для будинку народних традицій та дозвілля; постійно проводяться косметичні ремонти будівель на території; ямковий ремонт, грейдерування та підсипання доріг комунальної власності; окультурили пам’ятник загиблим воїнам.

Слова подяки пролунали у бік інвесторів та приватних підприємців: чистка доріг від снігу, підгортання сміттєзвалища, надання послуг транспортом, допомога дошкільному навчальному закладу та Шабалинівський ЗОШ І-ІІІ ст., фінансова допомога на проведення культурних заходів.

На рік теперішній у планах старости закупівля обладнання для освітлення вулиці Богданівська, упорядкування централізованого сміттєзвалища, ремонт доріг, постійна підтримка благоустрою території.

Під час обговорення присутні підіймали питання щодо стану доріг, які постійно руйнуються вантажним транспортом, депутат селищної ради Віктор Варава обурювався щодо відсутності спеціальної техніки для вивозу домашніх тварин, померлих від сказу.

26 тис. грн. зібрали коштів від сплати внесків до цільових фондів, половина з яких були використані на разові цільові заходи соціально-побутового характеру. Самооподаткування здають не всі. За бажанням присутніх староста Микола Сальнюк зачитав список боржників, сподіваючись, що у році теперішньому односельці-неплатники виправляться.

- Даними коштами ми підтримуємо «нашу маленьку державу» - Шабалинівський старостинський округ, - наголосив Микола Михайлович.

Без заперечень жителі прийняли на 2018 рік суму у 80 грн. сплати до цільових фондів. А власники тракторів будуть надавати послуги транспортом.

У своєму виступі очільник громади Віктор Журавель торкнувся питань, які підіймали громадяни в ході загальних зборів, дав вичерпні відповіді. Найболючішим для населення є підвід газопроводу до села. Віктор Іванович проінформував присутніх, що оновлена проектно-кошторисна документація вже на завершальній стадії і дане питання постійно обговорюється з  народним депутатом України Анатолієм Євлаховим.

Також Коропський селищний голова проінформував щодо розвитку об’єднаної територіальної громади за 2017 рік в цілому і конкретно зупинився на Шабалинівському старостинському окрузі, подякував за роботу старості Миколі Сальнюку та жителям за підтримку свого керманича.

По завершенню загальних зборів для присутніх аматори художньої самодіяльності будинку народних традицій та дозвілля підготували чудову концертну програму.

Дуже хвилювався під час звітування перед односельцями староста Нехаївського старостинського округу Сергій Саводченко. Та роботи за рік минулий зроблено багато. Проведено капітальний ремонт фойє будинку культури.

 - Це є перевагою, що ми дали згоду на об’єднання, адже самостійно даний ремонт був би неможливий, - озвучив Сергій Миколайович.

Постійно підтримується благоустрій території: вирубка чагарників, косіння трави та бур’янів, упорядкування сміттєзвалища, пофарбовано зупинки. Проведено косметичні ремонти приміщення пожежної частини та адмінбудівлі старостинського округу, регулярно проводиться підсипання грунтових доріг, відремонтовано місток, огороджено ФАП, централізоване сміттєзвалище, кладовище – 150 м огорожі виготовлено самостійно. Збільшено кількість ліхтарів вуличного освітлення. Спільно зі старостою Шабалинівського старостинського округу посприяли у відкритті рейсових маршрутів Шабалинів – Чернігів та Шабалинів – Київ. За кошти інвесторів придбали бензопилу для будинку культури. За сприяння помічника-консультанта народного депутата України Анатолія Євлахова Катерини Четверик  на території навчального закладу споруджено ігровий дитячий майданчик.  

Та зупинятися на досягнутому ніхто не збирається. У цьому році серед знакових справ визначили: придбання відвалу для чистки снігу, відновлення скотомогильника, закінчення оформлення громадських пасовищ, продовження вуличного освітлення, ремонт водонапірної вежі та приміщення для аптечного пункту, постійна підтримка інфраструктури старостинського округу.

Серед проблемних питань території обговорювалися стан доріг, благоустрій нежитлових господарств, закриття поштового відділення, відновлення дороги для прямого сполучення з с. Рождественське, подальше існування Нехаївської ЗОШ І-ІІІ ст., в якій навчається лише 60 учнів.

У своє виступі селищний голова Віктор Журавель пояснив, що питання закриття навчального закладу на даний час не обговорюється.

- Наша мета – знайти шляхи оптимізації витрат на даний заклад, так як коштів в повному обсязі не вистачає, оскільки держава змінила формулу розрахунку освітньої субвенції, - наголосив Віктор Іванович.

Торкнувся селищний голова і медичної реформи, адже на території Нехаївського старостинського округу планується будівництво нової лікарської амбулаторії. Подякував Віктор Іванович і за гарну, відповідальну роботу Сергію Миколайовичу, і жителям за підтримку свого старости, про що говорили гучні оплески на адресу керманича, а із залу було чути викрики: «Наш староста – справжній хазяїн!».

Головний спеціаліст земельного відділу селищної ради Лариса Дорошенко проінформувала присутніх щодо порядку передачі землі поза межами населених пунктів об’єднаній територіальній громаді.

Про депутатську діяльність в Коропській селищній раді заслухали обранця по Нехаївському округу Олександра Лаврика.

Відчутна допомога на рік теперішній буде і від інвесторів, про що повідомив директор ТОВ «Бахмач Агро» Анатолій Заєць: допомога з ремонтних робіт водонапірної вежі та приміщення для аптеки, постійне грейдерування дороги для прямого сполучення з с. Рождественське, фінансова допомога на проведення робіт по чистці ставків. Навіть Анатолій Миколайович озвучив можливість матеріального заохочення сім’ям при народженні дитини.

 - Ось це – правильний соціально-відповідальний інвестор, який дбає про належний розвиток території своїх орендодавців, - повідомив присутнім Коропський селищний голова Віктор Журавель.

Наступні загальні збори відбудуться згідно графіка 15 березня в Краснопільському старостинському окрузі.

 

 

 

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь