A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Волонтерська діяльність -добровільна праця на благо інших людей

Дата: 05.12.2017 10:24
Кількість переглядів: 862

Міжнародний день волонтера Генеральна Асамблея ООН запропонувала урядам країн відмічати як день добровольця в ім’я економічного і соціального розвитку.

Волонтерство базується на добровільності, співчутті, солідарності з ідеями та потребами інших людей, на глибокій повазі до всіх людей. Свій вільний час, сили та натхнення волонтери присвячують громадським ділам, програмам взаємодопомоги та просвіти. Добровільна праця на благо інших людей дуже важлива для особистісного зростання і благополуччя суспільства в цілому.

В Україні існує давня традиція суспільної праці, взаємодопомоги, піклування про ближнього. Осіб, які працювали в цій сфері називали добровольцями, доброчинцями, альтруїстами.

Волонтерська допомога – роботи та послуги, що безоплатно виконуються і надаються волонтерами та волонтерськими організаціями. Волонтерська діяльність є формою благодійництва. Добровільні ініціативи поширюються на будь-яку сферу людської діяльності - роботу з соціально-незахищеними верствами населення (інвалідами, людьми похилого віку, бездомними), роботу в рамках неформальної освіти, вирішення конфліктів, екологічного захисту, спорту тощо.

В умовах військового конфлікту в Україні допомога волонтерів, надана  армії, внутрішньо переміщеним особам, громадянам, які постраждали від воєнних дій, неоціненна. Волонтерська діяльність буде існувати доти, поки існують потреби людей у тій чи іншій допомозі, особливо тоді, коли підтримка державою своїх громадян з-за браку ресурсних можливостей обмежена.

Працівники відділу сім’ї, дітей, молоді та спорту Коропської селищної ради з нагоди свята  для учнів Коропської ЗОШ І-ІІІст. ім. Т.Г.Шевченка провели тренінгові заняття  на тему : «З чого починається волонтерський рух» та роздали буклети «Волонтер – звучить гордо».

 

За інформацією відділу соціального захисту
населення Коропської селищної ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь