A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Мітинг- реквієм «Уклін живим – загиблим слава!»

Дата: 09.05.2017 14:42
Кількість переглядів: 1140

Фото без описуНе щезне в пам’яті людській, не піде в забуття  великий подвиг і велика трагедія нашого народу - його битва, його перемога над нацизмом. Можна по різному ставитися до цієї війни, по - різному її називати, але хіба можна  забути тих, хто віддав своє життя за щастя інших.

Роки війни залишаться для нас назавжди затьмареними від гіркоти втрат, але і осяяними сонцем Перемоги. У довічному боргу наше покоління перед тими ветеранами війни, кому пощастило пройти через грізні битви і дожити до світлого дня Перемоги.

9 травня з нагоди 72- річниці Перемоги над нацизмом у другій світовій війні та Дня пам’яті та примирення в селищі Короп відбулися урочистості. На свято зібралися люди різних поколінь¸ щоб схилити голови перед героями, перед подвигом наших дідів та прадідів.

Фото без опису

Керівники громади, району, ветерани війни, школярі, представники трудових колективів та гості селища взяли участь в урочистій  ході, покладанні  квітів до пам’ятних знаків.

Біля меморіалу «Скорботна мати» відбувся мітинг-реквієм, який відкрив селищний голова Віктор Журавель . Очільник громади зазначив: «Ми вдячні усім, хто виніс на своїх плечах воєнне лихоліття, пишаємось, що належимо до сильного, мужнього роду Переможців.    У той же час усвідомлюємо, яких невимовно тяжких втрат зазнав наш народ, наша державність у цій війні.

Фото без опису

Стійкість, мужність і самовідданість старшого покоління на полях битв і на трудовому фронті в ім'я Перемоги над фашизмом - істинний приклад патріотизму для нащадків.   
Обов'язок нинішніх поколінь - бути гідними своїх славних дідів та прадідів, а  свято Перемоги 9 травня служитиме нагадуванням про те, що немає більшої цінності, ніж радість життя на вільній землі!».

Перед учасниками заходу також виступили заступник голови Коропської районної ради Віктор Дворецький, тимчасово виконуючий обов’язки районного військового комісара Олександр Шкляр, голова районної ради ветеранів війни та праці Микола Заболотний, голова Спілки учасників АТО Коропщини Олександр Негрій.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих воїнів, що полягли в жорстоких боях другої світової війни.

Нікого не залишила байдужим акція «Прийшов солдат на свято Перемоги», де близько півсотні дітей вийшли до Вічного вогню з портретами своїх  загиблих у роки війни та померлих у післявоєнні роки рідних, які здобули Велику Перемогу. Портрети загиблих земляків нагадали всім про ціну заплачену за мир і щоб не згасла пам’ять та незачерствіла наша душа згадали імена Героїв.

Фото без опису

Солісти та квартет районного будинку культури подарували глядачам пісні «Перемога»,  «Розкажи Україно», «День Перемоги»,танцювальний колектив Коропської школи мистецтв (керівник Катерина Медведь) порадував присутніх танцем «Шалені хвилі», а вихованці тацювального гуртка РЦД та ЮТ (керівник Ганна Коджебаш) – композицією «Веселка».

Фото без опису

Фото без опису

По закінченню мітингу відбулася громадянська панахида за загиблими , яку провели служителі  Свято-Успенського храму селища Короп.

Фото без опису

 

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю виконавчого апарату Коропської селищної ради

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь