A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Незаконна порубка лісу

Дата: 23.11.2017 09:20
Кількість переглядів: 988

Відповідно до ст. 12 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» громадяни України зобов'язані : берегти

природу, охороняти, раціонально використовувати її багатства відповідно до вимог законодавства про охорону навколишнього природного середовища; здійснювати діяльність з додержанням вимог екологічної безпеки, інших екологічних нормативів та лімітів використання природних ресурсів; не порушувати екологічні права і законні інтереси інших суб'єктів; вносити штрафи за екологічні правопорушення; компенсувати шкоду, заподіяну забрудненням та іншим негативним впливом на навколишнє природне середовище.

Відповідальність за порушення законодавства про охорону навколишнього природного середовища несуть особи, винні у самовільному спеціальному використанні природних ресурсів та за порушення лісового законодавства, зокрема, у незаконному вирубуванні та пошкодженні дерев і чагарників.

Так, в лісовому масиві біля с. Мохове Коропського району Чернігівської області виявлено незаконний поруб дерев породи сосна.

За фактом вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення (незаконна порубка лісових культур), відносно особи Л. складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення та винесено постанову про притягнення її до адміністративної відповідальності і накладено адміністративного стягнення у вигляді штрафу в сумі 170 грн.

Відповідно до Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» особа Л. не відшкодувала шкоду заподіяну незаконним вирубуванням та пошкодженням дерев.

Так, Коропським відділом Бахмацької місцевої прокуратури підготовлено позовну заяву до особи Л. щодо стягнення шкоди заподіяною незаконною порубкою дерев на користь держави в особі Коропської селищної ради Коропського району Чернігівської області в сумі 8014,06 грн.

Коропський відділ Бахмацької місцевої прокуратури

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь