A A A K K K
для людей із порушенням зору
Коропська громада
Чернігівська область, Новгород-Сіверський район

Львів’яни приїздили переймати досвід

Дата: 13.09.2017 09:02
Кількість переглядів: 1004

Фото без описуЩе влітку голова селищної ради Віктор Журавель перебував з робочим візитом в об’єднаних територіальних громадах Самбірського району Львівської області у складі делегації голів  об’єднаних територіальних громад Чернігівщини.

  Саме там була підписана угода  про співпрацю між Коропською селищною та Бабинською сільською радами, метою якої є підвищення ефективності співпраці та оптимізація взаємодії між органами місцевого самоврядування, створення спільних механізмів участі у процесі формування, прийняття управлінських рішень, забезпечення прозорості та відкритості виконання повноважень.

   І от 8 вересня 2017 року делегація представників Бабинської ОТГ Самбірського району, що на Львівщині, на чолі з сільським головою Світланою Несторяк, переймала досвід роботи Коропської об’єднаної територіальної громади.

 Даний захід відбувся за ініціативи виконавчого директора  Чернігівського регіонального відділення Всеукраїнської Асоціації сільських і селищних рад Ірини Грозенко.

Фото без опису

  «Хлібом-сіллю» та українськими піснями зустріла гостей Коропщина. Віктор Іванович радо привітав всіх з прибуттям до Поліського краю та коротко окреслив план дій.

Фото без опису

  А розпочали знайомство спілкуванням з природою. Депутат обласної ради Микола Мисник із задоволенням провів екскурсію мальовничим парком, створеним власноруч на місці закинутого кар’єру. Місця відпочинку, «маленькі Карпати», ставки та кургани, різноманіття декоративного світу флори та фауни – все справило неабияке враження на колег з Бабинської громади. Окрім цього господар пригостив усіх смачним натуральним соком власної продукції.

Фото без опису

  Далі продовжили роботу за круглим столом в малому залі районної ради. Керманич Коропської ОТГ Віктор Журавель представив гостям начальників відділів селищної ради, кожен з яких коротко проінформував присутніх щодо своєї діяльності та стану на сьогоднішній день.

  Заступник голови районної ради Віктор Дворецький та виконуючий обов’язки голови районної державної адміністрації Віктор Кузуб надали загальну характеристику Коропського району, акцентували увагу на співпраці районної влади та об’єднаної територіальної громади. Здивуванням очільника Бабинської ОТГ Світлани Несторяк було озвучення суми приблизно в 9 млн. грн., що на даний час вже передано до районного бюджету з бюджету Коропської громади.

Фото без опису

  Підводячи підсумки, виконавчий директор  Чернігівського регіонального відділення Всеукраїнської Асоціації сільських і селищних рад Ірина Грозенко у своєму виступі торкнулася реформи децентралізації та її ролі стосовно сільської місцевості. Ірина Вікторівна відмітила, що Асоціація завжди підставляє плече об’єднаним громадам у різних сферах діяльності. Але завжди потрібно шукати різні шляхи надходження до власних бюджетів.

  «Успіх громади залежить від її керівника у вмінні проявляти ініціативу. Щоб держава і влада звернули увагу на Ваші ОТГ, потрібна креативність у рішеннях, створенні нового – чого немає в інших об’єднаних громадах» - зазначила виконавчий директор, звертаючись до голів Коропської та Бабинської громад.

Фото без опису 

  Йдучи до Свято-Успенського храму алеєю Героїв, поклали квіти до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та загиблим воїнам АТО, хвилиною мовчання вшанували їх пам’ять. На завершення робочої поїздки делегація зі Львівщини відвідала меморіальний музей М.І. Кибальчича.

Фото без опису

  Всі були задоволені від побаченого і почутого. На прощання колеги побажали один одному міцного здоров’я, наснаги, активної співпраці й надалі та творчих перемог у запланованому.

 

 

Відділ інформаційної діяльності, програмного забезпечення
та комунікацій з громадськістю виконавчого апарату Коропської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь